Rodinné posedenie v sade 2023

Rodinné posedenie v historickom sade sa uskutočnilo dňa 28.10.2023 pod hradom Ľubovňa. Bola to nádherná príležitosť pre rodiny s deťmi, aby sa spolu strávili príjemný čas v prírode.

Hlavnou atrakciou podujatia bola odborná prednáška pána Petra Švidroňa o význame starých krajových odrôd, ošetrovaní stromov, rozmnožovaní a spracovaní úrody tradičnými postupmi. Účastníci mali možnosť nielen počúvať zaujímavé informácie, ale aj vidieť názornú ukážku správnych rezov a výsadby stromčekov.

Okrem toho sme sa venovali výrobe muštu lisovaním jabĺčok zo sadu, čo bolo potešením nielen pre deti, ale aj pre dospelých. Spoločne sme si užívali krásne počasie a radostné chvíle plné lietajúcich šarkanov. Pre tých, ktorí mali záujem o tvorivú činnosť, sme pripravili dielničku na výrobu šarkanov s animátorkami. Ostatní sa zase dozvedeli viac o pojme zoostrom a vytvorili kresby jeho zvieracích obyvateľov.

Na záver sme si mohli vychutnať piknikové deky s občerstvením, sladkými koláčikmi, teplým čajom, kávou či punčom. Atmosféru podujatia dotváralo hľadanie zlatého jabĺčka, čo bolo skvelým zážitkom pre všetkých účastníkov.

Cieľom tohto podujatia bolo poukázať na dôležitú úlohu rodiny v dnešnej spoločnosti, prepojiť generácie a užiť si príjemne strávené chvíle v spojení s prírodou. Projekt podporilo mesto Stará Ľubovňa prostredníctvom finančnej podpory.